oficiální stránky obce

POZOR TOTO JE ARCHIVNÍ WEB. PROVOZ BYL UKONČEN 31.1.2024.

Vážení občané, zveme Vás na promítání s přírodovědcem, fotografem a spisovatelem RNDr. Zdeňkem Mrkáčkem nového dokumentu o Českém ráji s názvem Jedinečný Český ráj. Dokument navazuje na jeho předchozí mnohaletou práci a je výsledek jeho téměř celoživotního studia přírody regionu a dokládá, proč je region jedním pokladů přírodního a kulturního dědictví naší vlasti a proč je tak vyhledávaný.  Promítání se bude konat v pátek 31. března od 18:00 v přísálí sokolovny. Vstupné je dobrovolné a výtěžek bude poskytnut autorovi. Prostor bude i pro autogramiádu a zodpovězení dotazů.  

Místní spolek TJ SOKOL Příšovice se přihlásil do projektu ,, Ukliďme česko,, a v neděli 2. dubna pořádá akci ukliďme naší obec. Tímto zveme dobrovolníky na poobědovou procházku s cílem posbírat nežádoucí odpad po katastru obce. Sraz účastníku je ve 13:00 před místní sokolovnou. Pytle a ochranné pomůcky budou rozdány. Více informací je na stránkách sokolu www.sokol.prisovice.cz

V pondělí 3. dubna bude zahájena rekonstrukce místní Mateřské školy (zateplení včetně výměny střešní krytiny) vítěznou firmou Pozemní stavitelství, s. r. o..  Ukončení rekonstrukce se předpokládá přelom červen, červenec.

Informujeme občany že v měsíci duben proběhne zahájení rekonstrukce veřejného osvětlení (výměna světelných lamp) firmou Dehes v naší obci. Cílem této akce je úspora el. energie.

Upozorňujeme občany, že úhrada poplatku za psy a odpady je do konce března. Žádáme občany, kteří nemají uhrazeno aby tak učinili. Úřední dny na obecním úřadě jsou pondělí a středa od 7:00-11:00 12:00-17:00.