oficiální stránky obce

POZOR TOTO JE ARCHIVNÍ WEB. PROVOZ BYL UKONČEN 31.1.2024.

Pivovarská prodejna ve Svijanech informuje o akci na 11% Svijanský máz za 10,50kč. Akce platí od středy 17. května do středy 24. května.

Ztráty a nálezy: v obci u potravin Mexiko byl nalezen klíč od vozidla Ford, dálkový ovládač a malý svazek s čipem. Nález je umístěn na obecním úřadě.

Účelem výluk jsou stavební práce na silničním mostě. Více informací naleznete na stránkách obce www.prisovice.cz.

  1. května proběhne v místní kapli sv. Václava jarní koncert v podání Františka Lamače se zpěvačkou Jarmilou Klokočníkovou. Zazní rozmanitý repertoár písní od muzikálu po Waldemara Matušku nebo Vlastu Rédla. Vstupné je dobrovolné.
  2. května se koná první společný cyklovýlet po Českém ráji. Sraz je v 8:00 před místní sokolovnou a návrat je předpokládaný ve 12:00. Délka trasy je 30 km. Všichni jste srdečně zváni na společnou rozjížďku.
  3. května od 9-11:00 hod. bude možné využít místní sběrný dvůr, pro odložení velkoobjemového směsného odpadu (matrace, skříně atd.) nebo stavební sutě. Pro využití prosím kontaktujte pracovníka obce mající službu na telefonním čísle: 725 061 703.
  4. června od 13:00 proběhne každoroční oslava den dětí. Dětský den pořádá místní sokol Příšovice za podpory obce a sponzorů. Místem konání je tradičně místní trávníkové hřiště. Děti se mohou těšit na zábavné hry, malovaní trička, malování kamínků, dětský koutek, střelba ze vzduchovky, skákací hrad, psí taneční vystoupení, zábavné divadlo, diskotéka a další překvapení. Občerstvení zajištěno pro malé i velké s vyhlášenými langoši. Více informací naleznete na stránkách sokola www.sokol.prisovice
  5. června se na místním trávníkovém hřišti uskuteční promítání v kině na kolečkách. Na stránkách obce www.prisovice.cz je umístěna anketa s 5 filmy, kde probíhá hlasování o film, který se bude promítat. Hlasování bude ukončeno k 31. května

Žádáme občany, aby vytříděné kartonové krabice před vyhozením rozkládali a Pet láhve sešlapávali. Papír a rozložený karton patří do modrých nádob, sešlapané PET láhve do žlutých nádob, dále jsou v obci i nádoby na čiré a barevné sklo, nádoby na jedlé oleje a tuky – zde patří jedlé oleje a tuky v uzavřené PET láhvi (nádoby jsou u lékárny a na kovárně) 3 nádoby na drobný kovový odpad umístněných na kovárně, u čp. 188 a na sídlišti u čp. 198. Třídění má smysl a jsem rádi, že třídíte.